Vyöhyketerapia

Vyöhyketerapia, toiselta nimeltään Refleksologia, perustuu vyöhyketoriaan. Tällä hoitomuodolla on pitkät juuret monissa eri kulttuureissa ja siitä on aikojen saatossa kehittynyt hieman erilaisia koulukuntia. Tämän täydentävän hoitomuodon  teorian mukaan  kehon eri osilla on heijastealueet jalkaterissä, kämmenissä ja korvissa. Näitä heijastealueita käsittelemällä voidaan hoitaa koko kehoa. Koska vyöhyketerapia on hyvin kokonaisvaltainen hoitomuoto, se hoitaa kehon lisäksi myös mieltä, ja on siksi  loistava stressinhallinnan tukihoito.

Kehomme on äärimmäisen viisas ja sillä on luontainen kyky parantaa itsensä. Sairauden, pitkittyneen stressin tai onnettomuuden seurauksena keho saattaa olla epätasapainon tilassa, estäen sen täysipainoisen toiminnan.  Hoidon tavoitteena on saada aikaan syvän rentoutuksen tila ja purkaa jännitteitä niin kehossa kuin mielessä. Kun kehomme ja mielemme on paremmassa tasapainossa, on terveyden ja hyvinvoinnin ylläpitäminen helpompaa.

Vyöhyketerapia on pehmeä ja  miellyttävä,  mutta tehokas hoitomuoto. Hoidon aikana heijastealueet, joissa on jännitteitä tai tukoksia, saattavat  tuntua aluksi aroilta. Hoidon edetessä mahdollinen arkuus helpottaa, mahdollistaen vieläkin syvemmän rentoutuksen tilan. Hoidon jälkivaikutukset saattavat olla vaihtelevia ja yksilöllisiä. Olo saattaa olla väsynyt tai vireä, unen laatu ja vatsan toiminta muuttua, tunteet saattavat ailahdella. Tämä johtuu siitä, että keho hakee uutta tasapainoa, ja usein nämä vaikutukset tasaantuvat hoitojen myötä.

Hoito sopii etupäässä kaikille, vauvasta vaariin. Jos sinulla kuitenkin on jokin vakava fyysinen tai psyykkinen sairaus, neuvottele hoidon sopivuudesta hoitajan kanssa.